Maak zelf je sigaretten

Maak zelf je sigaretten


Stijgende kosten door toenemende accijnzen

Uit wetenschappelijk onderzoek in opdracht van het Kankerbestrijdingfonds is gebleken dat met een jaarlijkse 5% accijnsverhoging het aantal rokers op den duur zal halveren. Zover is het nog niet, want tenslotte worden accijnzen niet alleen als ontmoedigingsfactor ingezet door de overheid, het is voor de staat ook een grote inkomstenbron. Hoe je het ook wendt of keert, duur was, is en blijft het. Maar je kunt wel zelf aan kostenbesparing op het roken doen, tot wel 70%. Hoe? Door zelf sigaretten te gaan maken!

Produceer zelf met een hulzenstopper
De enige eenmalige investering die je hiervoor moet doen is voor de aanschaf van een hulzenstopper. Dit is het apparaat dat nodig is om de sigaretten te kunnen fabriceren. Een handmatige machine, aan te raden voor beginners, heb je al vanaf 5 euro. Een elektrische sigarettenmaker, voor de wat meer ervaren ‘producenten’ koop je tussen de 30 en 100 euro. Maar je hebt ook de ingrediĆ«nten nodig die uiteindelijk je zelfgemaakte sigaret moet opleveren.

Tabak
Je hebt natuurlijk het hoofdbestanddeel tabak nodig. Je zou hier ‘gewone’ shag voor kunnen nemen, maar dat vergt preparatie. Gewone, verse shag is vaak te vochtig om in een sigarettenmaker te doen en is bij direct gebruik zo ‘nat’ dat het de hulzenstopper gemakkelijk kan beschadigen. Daarom moet je gewone shag altijd eerst een paar uur laten drogen. Maar het beste is om speciale tabak voor de zelfgemaakte sigaret te kopen. Veelal verkrijgbaar in grootverpakking van dezelfde merken als waar je de fabriekssigaretten van koopt. Deze shag heeft een drogere structuur en is daardoor uitermate geschikt voor de zelfgemaakte sigaret.

Sigarettenhulzen

Ten slotte heb je de sigarettenhuls nodig: het omhulsel van een gewone sigaret die met de tabak wordt geĆÆnjecteerd. Je kunt hierbij kiezen voor een normale ‘size’ of voor een X-Long huls.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *