Elektrische sigarettenmachine

Elektrische sigarettenmachine

De verschillende soorten elektrische sigarettenmachines

Elektrische sigarettenmachine, ook wel automatische sigarettenmaker genaamd, is een machine die in hoog tempo veel sigaretten maakt. Met een optimaal bedieningsgemak is dit de ideale manier om na een kleine investering fors op je rookkosten te gaan besparen. Er zijn verschillende soorten en merken op de markt waarbij verschillende systemen, merken en materialen verkrijgbaar zijn. Hieronder volgt een korte opsomming.

Met een veersysteem
Om het stuk gaan van de sigarettenmaker zo veel mogelijk te voorkomen moet je sowieso altijd zelf de grote stukken er al uit filteren. Maar het grote voordeel van de elektrische hulzenstopper die werkt met een veer, ook spiraal genoemd, is dat de grote tabakstukjes klein worden gehakt. Dit voordeel brengt ook meteen een nadeel met zich mee: nadat je de sigaret hebt opgestoken kunnen er tijdens het roken (te) fijngehakte stukjes tabak uitvallen.

Zonder veersysteem
De elektrische hulzenstopper zonder veersysteem hakt de grote tabakstukjes niet klein. Daarom moet je bij dit type sigarettenmaker beter opletten (dan bij de machine met veersysteem) dat je altijd de grote stukken eruit haalt. Het voordeel van dit systeem is dat de tabak op een gelijkmatigere manier in de sigarettenhuls wordt geschoten. Daarnaast slinken de kansen aanzienlijk dat gloeiende tabaksstukjes uit de sigaret vallen.

Verschillen in prijs tussen de twee soorten
De elektrische sigarettenmakers met een spiraal kosten minder dan de automatische hulzenstopper die zonder spiraal komen. Zoals beschreven levert het roken van een sigaret geproduceerd door een apparaat met veer, wel meer kans op brandgevaar gevaar op. De apparaten zonder deze veer of spiraal zorgen dat de minder fijn gehakte tabak egaler in de sigaret komt, waardoor juist geen asblokjes losraken en eruit vallen.

Merken
Er zijn diverse merken in aanbod. Om er een paar te noemen: de elektrische sigarettenmachines Care, Compact en Powermatic II +. Die laatste is ongeƫvenaard door welke concurrent dan ook, gemaakt van het sterkste materiaal, maar licht en voorzien van alle gebruiksgemakken.

Eén gedachte over “Elektrische sigarettenmachine

  1. Ik ben inmiddels wel overtuigd dat zelf sigaretten maken heel veel geld bespaart, maar welke sigarettenmachine adviseren jullie? Welke is de beste machine en waarom?
    Ze kosten behoorlijk wat geld, en ik realiseer me wel dat ik dat er snel weer uit heb, maar wil geen miskoop doen.
    Graag advies hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *