Besparen op roken

Besparen op roken

Opties om te besparen op roken

Hoe kun je gaan besparen op de kosten van het roken? Met belasting en accijnzen die jaarlijks omhoog worden bijgesteld door de Nederlandse Staat, wordt het financieel steeds lastiger om door te paffen. De prijzen voor tabakswaren zijn de afgelopen 10 jaar meer dan verdubbeld: een pakje met 19 sigaretten kost tegenwoordig gemiddeld 6,30 euro. Dan praat je over een gemiddelde prijs per sigaret die boven de 33 cent ligt. Hoe kun je die kosten omlaag brengen, wat zijn de mogelijkheden?

Stoppen is het beste

De beste oplossing om op je rookkosten te besparen is: door te stoppen met roken. Dat levert niet alleen de maximale besparing op financieel gebied op, maar tevens krijg je een betere gezondheid en fysieke gesteldheid en conditie. Maar iedereen is baas over zijn of haar eigen keuzes en kan (in ieder geval op dit gebied!) bepalen wat te doen. Er zijn legio mensen die gewoon niet willen stoppen en nog elke dag van hun rokertje willen genieten, en daar zijn ze vrij in natuurlijk. Er zijn gelukkig meer opties om te besparen op je rookkosten.

Een van die opties is om over te stappen naar een goedkoper merk tabak of door roken te minderen.

Minder roken door zelf sigaretten te maken

Door minder te roken kun je zon 70% op je rookkosten besparen, dat is iets wat veel mensen nog steeds onderschatten.

 

 

Kostenbesparing uitgelegd

Het kopen van een sigarettenmaker is een eenmalige uitgave, waarbij je in de kosten rekening moet houden met prijzen voor de handmatige machines van tussen de 5 en 30 euro en voor de elektrische machines tussen de 30 en 100 euro.

Sigarettenhulzen zijn te koop in verschillende merken, smaken en maten, waar de meest gangbare verpakkingen 200 lege hulzen hebben. Je betaalt gemiddeld rond de 2 euro voor zo’n verpakking.

Ook tabak is in vele merken en smaken verkrijgbaar in de betere tabakszaak.

E-sigaretten

Een andere optie om op je rookkosten te besparen is het kopen van een elektrische sigaret, de zogeheten e-sigaret, die erg populair is geworden.

Bij elektrisch roken vindt geen verbranding plaats, maar gebeurt dit door middel van verdamping. Hierdoor inhaleer je nooit meer schadelijke koolmonoxide in je longen!

E-sigaretten zijn te koop in vele soorten en maten, met verschillende soorten voltages, groottes en smaken.

E-sigaret met atomizer

De eerste e-sigaretten bestonden uit een batterij, een cartridge en een atomizer, waarbij laatstgenoemde het verwarmingselement is dat je kunt hergebruiken. De e-sigaret kwam met een (navulbare) cartridge, die vastzat aan de atomizer, het verwarmingselement dus. Die atomizer kan worden nagevuld met een e-liquid die verdampt. Dit soort e-sigaretten zijn overigens nog steeds verkrijgbaar.

E-sigaret met cartomizer

Er worden tegenwoordig ook elektrische sigaretten gemaakt waar twee onderdelen, te weten cartridge en atomizer, zijn samengevoegd tot één element: de cartomizer.

Zo’n cartomizer lijkt erg op een filter van een gewone sigaret, maar waarbij de ingebouwde cartridge maar één keer te gebruiken is. Nadat de vloeistof is verdampt moet de complete cartridge vervangen worden.

De besparingen met een e-sigaret zijn afhankelijk van hoeveel je rookt of dampt.

Stoppen met roken levert uiteraard altijd de grootste besparing op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *